Enter Title

VODA

Odmah poslije zraka, voda je druga po redu u prioritetima potrebnih resursa za organizam.

Ljudsko tijelo sastoji od otprilike 65 - 70% vode. Važna je za normalno funkcioniranje svakog organizma kod metaboličke aktivnosti, proizvodnje energije i izgradnje tkiva. Obzirom da čovjek također određenu količinu vode dobije i hranom te preko voća i povrća, zapravo rijetke namirnice ne sadrže vodu,  u pravilu odrasla osoba trebala bi piti od 1-3L ovisno o težini, visini, samom zdravlju i samoj fizičkoj aktivnosti.

 

 

SOL (NaCl)Otprilike 15 do 20 grama kuhinjske soli, koju normalno u toku dana većina ljudi unese s kuhanom hranom, zdravi bubrezi mogu izlučiti pet do sedam grama, što nekim osobama može predstavljati problem da se počinju abnormalno znojiti pogotovo u ljetnim mjesecima.

Budući da kuhinjska sol spada u grupu stranih tijela, to može dovesti do teškog oticanja tkiva, sužavanje krvnih žila što dovodi do povišenog krvnog tlaka, koža poprima spužvast i bolestan izgled, povećanja tjelesne težine kao i učestala glad i žeđ.

Zato korištenjem kuhinjske soli u prevelikoj mjeri može potpomognuti u nastajanju bolesti, stoga oprezno u konzumiranju.

KALCIJ (Ca)

Kao najzastupljeniji mineral u našem tijelu u kombinaciji s magnezijem i vitaminom D predstavlja važnu ulogu za rast i razvoj nas samih. Omogućava stezanje mišića i srca, bitan je pri zgrušavanju  krvi, prijenosu živčanih impulsa, zdravlju vezivnog tkiva i razvoju ploda kod trudnica. Smanjuje opasnost od bolesti srca i lomova kostiju starijih osoba otprilike za 50 %, reducira apsorpciju oksalata (soli oksalne kiseline) koji imaju tendenciju taloženja i na taj način sprječava nastanak bubrežnih kamenaca.

ŽELJEZO (Fe)

Obzirom da naš organizam ne može sam sintetizirati željezo, možemo reći da je on bitan mineral za normalno funkcioniranje organizma. Sastavni je dio molekule hemoglobina što omogućuje vezanje kisika iz pluća i raznosi ga po čitavom tijelu pa između ostaloga, pomaže mišićima da skladište i koriste kisik za svoje potrebe.FOSFOR (P)

Fosfor kao makromineral gradivni je dio kostiju, zuba, RNK i DNK-a nukleinskih kiselina, fosfolipida svake stanične membrane, osnovne energetske jedinice ATP-a i određenog broja enzima i koenzima.

Vrlo se dobro unosi u organizam zahvaljujući dobroj apsorpciji u crijevima, dok se sama ravnoteža u organizmu primarno regulira izlučivanjem putem bubrega.
 

 

早上喝白醋胸猛增是真的吗丰胸产品?我也曾试过这种方法,当然是无效的。目前“挤胸法”流行将自己的胸部向内挤出形成乳沟丰胸方法,但长时间挤出乳沟后,乳房内淋巴液的逆流减少或阻止,局部血气恶化粉嫩公主酒酿蛋官网,乳腺增生,长时间的胸部活动受到限制,也会影响正常的呼吸丰胸食物